## Structure of the Day

Time and Duration	<u>Activity</u>	<b>Description</b>
10 – 10:05	Arrival	- Get seated
(5 minutes)		- Notes will be on the
		table
		- Write name on a name
		tag and stick to shirt
10:05 – 10:15	Introduction and Welcome	- Introduce the day
(10 minutes)		- Describe what is to be
		achieved during the
		day
		<ul> <li>Introduce myself</li> </ul>
		(1 minute)
		- Introduce the
		volunteers
		(1 minute * 5= 5
		minutes)
		-
10:25 – 10:40	What is Engineering	<ul> <li>Unpack what is</li> </ul>
(15 minutes)	Presentation	engineering with video
		and description
		<ul> <li>Cover skills of</li> </ul>
		engineers
		- Take Questions
10:40 – 10:52	What is Biomedical	- Unpack what
(12 minutes)	Engineering	biomedical
		engineering is
		<ul> <li>Unpack the different</li> </ul>
		subdisciplines
		- Understand the
		different careers
		- Take Questions
10:52 – 11:00	Break	- Toilet/food
11:00-11:15	Brainstorming of Problems in	- Split into the number
(15 minutes)	Biomedical Engineering	of groups as there are
		volunteers and go
		round to each girl to
		brainstorm all the
		biomedical problems
		they want to solve. In
		addition, discuss the
		biomedical problems
		the girls prepared.
		Volunteers must
		engage with the girls
		and prompt them to
		think more deeply about the problems
11:15 – 11:25	Discussion with Group	- Go round to each
	Discussion with Group	
(10 minutes)		group and unpack

		what each of the group came up with
11:05 – 11:15	Break	- Snack break
(5-10 minute break)	break	- Toilet Break
11:15 – 11:30	Design Process Understanding	- Go through
(15 minutes)	and Introduce Activity	Engineering Design
(15 minutes)	and introduce Activity	Process
		- Take Questions
		- Introduce the rest of
		the activity.
11:30 - 11:45	Research and Imagine stage	- Go through the
(15 minutes)		relevent research
		<ul> <li>Go through some</li> </ul>
		ideas for imaging new
		solutions
11:45 – 12:15	Group Creation and Start	<ul> <li>Hand out equipment</li> </ul>
(30 minutes)	Activity	<ul> <li>Ensure that the girls</li> </ul>
		have connected the
		device correctly to the
		laptops provided.
		<ul> <li>Take questions on the</li> </ul>
		activity.
12:15 – 13:00	Lunch Break	-
(45 minutes)		
13:00 – 14:15	Activity	<ul> <li>Volunteers on standby</li> </ul>
(75 minutes)		to assist girls as they
		move through the
		activity.
14:15 -14:45	Activity Wrap up and	- Go through the last
(30 minutes)	questions	solution
		- Take Questions
		- Explain the routes into
		biomedical
		engineering